Toegangscontrole

Beheer de toegang tot uw pand of terrein

Verschillende type toegangscontrole

Er bestaan diverse methodes tot herkenning. Bekend zijn de magneetsleutel of -kaart die bij de deur om een persoonlijke code vraagt. Er wordt bijvoorbeeld steeds vaker gekozen voor biometrische identificatie, herkenning door middel van de unieke eigenschappen van ieders gezicht, ogen of vingerafdruk. Daarnaast bestaan er kleine systemen voor het beheer van één toegang tot grote geïntegreerde toegangverleningssystemen die zijn gekoppeld aan bijvoorbeeld een werktijdregistratiesysteem, parkeerbeheersysteem en betaalfuncties van de chipcard.

  • Verwerkingen in deurbeslag
  • Toegangscontrole cilinders
  • Toegangspoortjes
  • Vingerscan
  • Iris Scan
  • Slagboom
  • Hekwerken

Toegangscontrole

Bij toegangscontrole denken veel mensen aan pasjes en badges. De techniek achter toegangscontrole ontwikkelt zich echter razendsnel waardoor er veel nieuwe mogelijkheden bij komen. Een toegangscontrolesysteem herkent een persoon die in het bezit is van een geldig toegangsbewijs, bepaalt vervolgens of deze geautoriseerd is voor de betreffende locatie op het juiste tijdstip en verleent al dan niet toegang. Het draait dus niet perse om elektronische alternatieven voor de sleutel, maar om de autorisatie van personen.

U kunt toegangscontrole toepassen op in- en uitgangen, maar het is ook mogelijk om de toegang tot bepaalde ruimtes of lokalen te controleren aan de hand van toegangscontrole bij deuren. Daarnaast brengt elektronische toegangscontrole verder ook veel praktische voordelen met zich mee. Bij verlies bijvoorbeeld, is het pasje eenvoudig uit het systeem te verwijderen en daarmee onbruikbaar te maken. Bij verlies van gewone sleutels kunnen de problemen en kosten daarentegen behoorlijk oplopen. Verder is het met een simpele ingreep ook mogelijk om aanwezigheid van personen te registreren, waardoor de receptioniste van een bedrijf snel kan zien welke medewerkers/bezoekers aanwezig zijn.

Met een toenemend gevoel van onveiligheid en de groter geworden terroristische dreiging, willen veel bedrijven er zeker van zijn dat uitsluitend bevoegden zich in bepaalde ruimten bevinden. Moderne toegangverleningssystemen kunnen dit reguleren. Dit verhoogt niet alleen de veiligheid van uw medewerkers maar ook van uw bedrijfsprocessen en vertrouwelijke informatie.

Waarom toegangscontrole?

Een goed toegangscontrolesysteem zorgt er niet alleen voor dat personen niet kunnen komen op plaatsen waar ze niets te zoeken hebben, maar voorkomt ook dat bijvoorbeeld  bedrijfsgegevens gestolen worden of de productieprocessen in uw bedrijf verstoord worden. Denk naast de financiële schade die dit kan opleveren ook eens aan de imagoschade die inbraak op uw onderneming kan ondervinden.

 

 

 

 

 

Contact

Neem vrijblijvend contact met ons op. Bel ons op 0168 820216 of stuur een email naar info@connecttotaal.nl